Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Telecí kuličky s petrželovým pestem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Telecí kuličky s petrželovým pestem

60 min 25 min Střední 5 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

484 kcal 36g Bílkoviny 14g Tuky 50g Cukry

Suroviny

brambor, voda, petrzelova_nat, sul

Instrukce

Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostky.

Mozzarellu nastrouhejte nahrubo, česnek nastrouhejte najemno a toustový chléb nakrájejte na drobné kostičky.

Následně začněte ve větším hrnci zahřívat 3 l vody na vaření brambor.

Než voda začne vřít, předehřejte si troubu na 200 °C, vyložte si pečicím papírem plech (30 cm × 40 cm) a připravte si masové kuličky: ve větší míse si důkladně smíchejte mleté maso, nastrouhanou mozzarellu, česnek, nakrájený chléb, sůl a pepř a z výsledné směsi vytvořte 25 kuliček o hmotnosti cca 25–30 g.

Poté si nachystejte 2 misky: do jedné z nich vyklepněte vejce, která pomocí metličky rozšlehejte spolu se špaldovou moukou a 50 ml vody,

a do druhé misky nasypte kukuřičnou strouhanku. Všechny masové kuličky pak jednu po druhé obalte vždy nejprve ve vaječné směsi a následně ve strouhance a skládejte je na vyložený plech.

Až se voda v hrnci bude pomalu blížit k varu, vložte plech s kuličkami do trouby a pečte 20–25 minut při 195–200 °C. Jakmile pak voda v hrnci začne vřít, přidejte do ní nakrájené brambory a vařte je 12–15 minut na mírném plameni.

Během pečení kuliček a vaření brambor si připravte pesto. Řapíkatý celer pokrájejte na menší kousky, přemístěte do mixovací nádoby, přidejte všechny zbývající ingredience na pesto a celý obsah nádoby rozmixujte tyčovým mixérem.

Hotové pesto dejte zatím do lednice a nakrájejte si najemno 20 g petrželové natě.

Uvařené brambory sceďte, promíchejte s nakrájenou petrželovou natí a rozdělte do 5 talířů. Ke každé porci pak přidejte 5 upečených kuliček a podávejte s vychlazeným pestem.