
Frittata se špenátem a houbami
Autor: Mandimu
Trochu připomíná omeletu, ale Italové ví, že to jen taková omeleta není. Vaječná frittata je pevnější, snese zeleninu i různé druhy sýrů a dá se jíst i za studena. Stejně...
Číst více
Autor: Mandimu
Trochu připomíná omeletu, ale Italové ví, že to jen taková omeleta není. Vaječná frittata je pevnější, snese zeleninu i různé druhy sýrů a dá se jíst i za studena. Stejně...
Číst více
Autor: Mandimu
Letní kuchyně nás baví a k ní patří i bezesporu čerstvý hrášek. Milujeme jeho zelnou barvu, a tak jsme vymysleli pečené kuře s hráškovým pyré. Díky němu tohle vcelku jednoduché...
Číst více
Autor: Mandimu
Kdo říká, že nejlepší burger je z hovězího, tak ještě neochutnal tyhle vegetariánské burgery z čočky. Červená čočka se sama rozvaří a díky tomu „těsto“ vytvoříte v jednom hrnci. Navíc...
Číst více
Autor: Mandimu
Pro karbanátky máme slabost, ale nemáme rádi nudu, proto pořád vymýšlíme nové variace, jak si tenhle oblíbený pokrm připravit. Tentokrát jsme vyzkoušeli karbanátky z quinoy a pečeného batátu. Nakonec jsme...
Číst více
Autor: Mandimu
Rádi děláte tradiční jídla jinak? Co potom zkusit udělat tatarák bez masa? Vyzkoušejte náš recept na zeleninový tatarák, který je plný místních i exotických ingrediencí. Objevte kouzlo kombinace mandlí, parmezánu,...
Číst více
Autor: Mandimu
Máme dobré zprávy nejen pro vegany, recept na veganské tiramisu je tu! Ale pozor, v naší verzi tohoto italského dezertu žádnou tučnou smetanu ani bílý cukr nenajdete. Nebojte, zaručeně si...
Číst více
Autor: Mandimu
K létu patří kokosové šílenství, souhlasíte? Máme proto pro vás recept na jednoduché bounty řezy, po kterých budete mít boule za ušima. Místo cukru jsme použili stévii, z mouk jsme...
Číst více
Autor: Mandimu
Propadli jste kouzlu oříškových másel? Rozšiřte jejich paletu o to pistáciové, které můžete použít do sladkých i slaných pokrmů. Pistáciové oříšky jsou velmi chutné a oproti svým ostatním příbuzným obsahují...
Číst více
Autor: Mandimu
Už máte dost čočkové či fazolové polévky, ale luštěniny jíte rádi? Rozšiřte svůj repertoár o recept na krémovou cizrnovou polévku, na které si pochutnají i vegetariáni a vegani, protože jsou...
Číst více
Autor: Mandimu
Možná už tušíte, že palačinky z ječné mouky jsou prostě skvělé. Ječná mouka jim dodává vláčnost a neobsahuje tolik lepku, proto se ani na sebe tolik nelepí. Tenhle recept jsme...
Číst více
Autor: Mandimu
Pastinák možná nepatří k tak hojně využívaným surovinám v našich domácnostech. Je to ale škoda, protože jeho chuť a využitelnost je výborná, a navíc obsahuje velké množství draslíku a vlákniny....
Číst více
Autor: Mandimu
Že popcorn musí být slaný? Ale kdepak. Vyzkoušejte variantu s arašídovým máslem a medem a poznáte, o co byl váš život dosud ochuzen. Vychutnat si ho můžete třeba ke svačině...
Číst více
Autor: Mandimu
Připravili jsme pro vás jednoduchý recept na vafle se skořicí a kefírem, jejichž vůně se dostane až k sousedům. Příprava není žádná věda a s jejich pečením vám mohou pomoci...
Číst více