Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí prsa se smetanovou omáčkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kuřecí prsa se smetanovou omáčkou

51 min 41 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

213 kcal 24g Bílkoviny 11g Tuky 5g Cukry

Suroviny

kureci-maso, olivovy-olej, zeleninovy-vyvar, stava-z-limetky, cibule, koriandr, tymian, ryzova-smetana, prepustene-maslo-ghee, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Kuřecí prsa osolte a opepřete.

V pánvi rozehřejte olivový olej a kuřecí prsa osmahněte z obou stran (dohromady cca 16 minut) na středním plameni.

Kuře vyndejte z pánve, zabalte do alobalu, aby vydrželo teplé a dejte stranou.

Do pánve přidejte vývar, limetkovou šťávu, najemno nakrájenou cibuli, koriandr a tymián. Přiveďte k varu a nechte zhoustnout (cca 15 minut).

Poté pánev odstavte a vmíchejte rýžovou smetanu a přepuštěné máslo.

Do pánve vložte kuřecí prsa a dejte zapéct do předehřáté trouby na cca 10 minut při 170–180 °C.

Hotová kuřecí prsa s omáčkou rozdělte do 4 talířů a podávejte.

* Ghí neboli přepuštěné máslo používaly už naše prababičky. Jde o tradiční metodu úpravy másla převařením s následným zbavením bílkoviny. Díky tomu získá máslo vyšší trvanlivost. Vyrobte si vlastní podle receptu zde na webu.

Poznámky

Kuřecí prsa na závěr ozdobte lístky čerstvé bazalky. Jako přílohu doporučujeme celozrnné těstoviny, rýži nebo dušenou zeleninu.