Jablečné tyčinky se skořicí a proteinem
Přidat k uloženým

Jablečné tyčinky se skořicí a proteinem

235 min 40 min Snadné 10 kusů

Máte chuť na něco sladkého a nevíte, po čem sáhnout? Máme pro vás dobrou zprávu – tyto jablečné tyčinky se skořicí a proteinem utiší vaše chuťové pohárky. Základem receptu jsou jablka s jejich neodmyslitelným parťákem – skořicí. Té není nikdy dost, proto přidejte rovnou dvě plné lžičky.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

88 kcal 10g bílkovin 2g tuků 6g sacharidů

Suroviny

jablko, vanilkovy-pudink, recky-jogurt, vejce, skorice

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C.

Jablka nastrouhejte na jemném struhadle, dejte do mísy a smíchejte s proteinem, řeckým jogurtem, vejci a skořicí.

Připravte si plech (20 cm × 20 cm), vyložte ho pečicím papírem a rozprostřete na něj připravenou směs.

Plech dejte do trouby a pečte 35–40 minut při 170–180 °C.

Upečenou směs rozkrájejte na 10 obdélníkových tyčinek. Tyčinky dejte zhruba na 3 hodiny vychladit do lednice a poté podávejte.

Tip

Tyčinky podávejte s řeckým jogurtem.