Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bazalkové pesto

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Bazalkové pesto

5 min 0 min Snadné 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

51 kcal 1g Bílkoviny 6g Tuky 0g Cukry

Suroviny

cesnek, bazalka, parmazan, piniove-orisky, olivovy-olej, sul

Instrukce

Česnek utřete, následně ho se všemi ostatními ingrediencemi (kromě soli) přemístěte do vysoké mixovací nádoby a vše rozmixujte ponorným mixérem dohladka.

Hotové pesto dochuťte špetkou soli, uzavřete do sklenice a skladujte v lednici, kde vám pesto vydrží 4–5 dní. Můžete ho také skladovat v mrazáku a pesto si tak uchovat i na zimní období.

Poznámky

TIP:Pesto používejte do salátů, těstovin, toustů nebo jednohubek. Na 1 porci postačí 2 lžičky připraveného pesta (2× 15 g).