Jíme zdravě se mění na Mandimu Zjistit více

Cibulová pomazánka

Pomazánky

Cibulová pomazánka

13 min 13 min 8 min 8 min Snadné Snadné 7 porce 7 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

89 kcal 3 g bílkovin 7 g tuků 4 g sacharidů

Suroviny

Olivový olej, Máslo, Červená cibule, Cibule, Tymián, Smetanový sýr, Tvaroh, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Nejprve si na pánvi na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a máslo.

Jakmile je olej s máslem rozehřátý, vložte do pánve nahrubo nakrájené cibule a sušený tymián. Opékejte na středním plameni 7–8 minut.

Po opečení vypněte plamen a obsah pánve nasypte do vyšší nádoby nebo hlubší mísy. K opečené cibulové směsi přidejte smetanový sýr, polotučný tvaroh, sůl a pepř a pomocí tyčového mixéru vše rozmixujte dohladka.

Po rozmixování můžete podávat. Pomazánku skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici a zkonzumujte do 3–4 dní.

Tip

Cibulovou pomazánku podávejte s kváskovou bagetou nebo celozrnnými krekry. Před podáváním

pomazánku posypte najemno nasekanou pažitkou nebo klíčky.