Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zapečené brambory s fenyklem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Zapečené brambory s fenyklem

60 min 45 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

270 kcal 15g Bílkoviny 14g Tuky 20g Cukry

Suroviny

brambor, fenykl, maslo, olivovy-olej, ryzova-smetana, mozzarella, rozmaryn, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 170 °C.

Brambory očistěte kartáčem (neloupejte!) a nakrájejte je na zhruba 3 mm silné plátky. Fenyklovou bulvu rozkrojte napůl, odřízněte pevné zelené stopky a vykrojte dřevnatou část uprostřed.

Poté fenykl nakrájejte na plátky o něco tenčí než ty bramborové. Připravte si zapékací mísu (20 cm × 30 cm) a přemístěte do nínakrájené brambory a fenykl.

Následně do mísy přidejte rozpuštěné máslo, olivový olej, sůl, pepř a sušený rozmarýn a vše zamíchejte.

Zapékací mísu dejte do předehřáté trouby a pečte 35–40 minut při 160–170 °C do změknutí brambor.

Mezitím si na hrubém struhadle nastrouhejte obě mozzarelly.

Po uvedené době vyndejte mísu z trouby,brambory s fenyklem zalijte rýžovou smetanou a posypejte nastrouhanou mozzarellou a mísu vraťte ještě na zhruba 3 minuty do trouby