Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vitello tonnato

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Vitello tonnato

46 min 16 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

430 kcal 36g Bílkoviny 8g Tuky 49g Cukry

Suroviny

teleci-maso, olivovy-olej, redkvicky, zitny-chleb, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Telecí maso očistěte od přebytečného tuku a ze všech stran ho osolte a opepřete. Následně si připravte pánev vhodnou do trouby, rozehřejte v ní 1 lžíci olivového oleje, přidejte telecí masoa ze všech stran ho zprudka opečte (z každé strany postačí maso opékat 1–1,5 minuty na vysokém plameni). Poté přemístěte pánev i s masem do předehřáté trouby a pečte 8–10 minut při 175–180 °C.

Během pečení si připravte kus alobalu o velikosti cca 30 cm × 28 cm. Upečené maso pak zabalte do připraveného alobalu a nechte alespoň 15 minut odležet.

Mezitím si připravte tuňákový krém: česnek oloupejte, vložte ho do vyšší nádoby na mixování, přidejte k němu scezeného tuňáka, ančovičky, tvaroh, vinný ocet, citronovou kůru, sůl a pepř, vezměte si tyčový mixér a celý obsah nádoby rozmixujte na hladký krém.* Nádobu s krémem prozatím nechte stát na pracovní ploše.

Po odležení vybalte upečené maso z alobalu, nakrájejte ho na tenké plátky a ty rozdělte do 4 talířů. Následně každou porci přelijte tuňákovým krémem a posypte výhonky ředkvičky a podávejte s žitným chlebem.

Poznámky

*Namísto tyčového mixéru můžete k přípravě tuňákového krému použít i stolní mixér – v takovém případě však mixujte jen na nízké otáčky, aby krém nebyl příliš tekutý