Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Tvarohová pomazánka s pažitkou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Tvarohová pomazánka s pažitkou

5 min 0 min Snadné 4 porce

Vůně křupavého čerstvého chleba nenechá snad nikoho chladným. Pokud si na něj ještě dopřejete delikátní tvarohovou pomazánku s čerstvou pažitkou, hned se vám zlepší nálada.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

182 kcal 9g Bílkoviny 11g Tuky 12g Cukry

Suroviny

cesnek, tvaroh, slunecnicove-seminko, ryzova-smetana, cibule-salotka, pazitka, sul, pepr

Instrukce

Stroužky česneku oloupejte, prolisujte do misky a smíchejte s tvarohem, semínky, rýžovou smetanou, najemno nasekanou šalotkou a pažitkou.

Hotovou pomazánku dochuťte solí a pepřem a podávejte.

* Rýžová smetana je rostlinná alternativa té běžné. Má výraznější chuť a obsahuje méně nasycených mastných kyselin. Dá se použít jak ve studené, tak v teplé kuchyni.

Poznámky

Místo tvarohu můžete použít domácí smetanový sýr. Recept najdete zde na webu.