Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Tuňákový casserole

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Tuňákový casserole

56 min 31 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

542 kcal 33g Bílkoviny 14g Tuky 70g Cukry

Suroviny

voda, cibule, cesnek, celozrnne-testoviny, olivovy-olej, tunak, ricotta, rajcata, mleta-paprika, ryzova-smetana, cedar, sul

Instrukce

Ve velkém hrnci si přiveďte k varu cca 3,5 l vody na vaření těstovin.

Mezitím si nakrájejte najemno cibuli, nastrouhejte si najemno česnek a připravte si menší zapékací mísu xs(20 cm × 30 cm).

Až voda v hrnci začne vřít, osolte ji, přidejte do hrnce těstoviny a vařte je na středním plameni po dobu uvedenou na obalu (obvykle se jedná o 8–12 minut).

Zatímco se vaří těstoviny, dejte si předehřívat troubu na 180 °C a připravte si tuňákovou směs: v jiném větším hrnci si na středním plameni rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nejprve nakrájenou cibuli a opékejte ji 2–3 minuty.

Následně přidejte scezeného tuňáka, ricottu, rajčatový protlak, nastrouhaný česnek a mletou papriku a vše opékejte další 3–4 minuty.

Poté do směsi vmíchejte rýžovou smetanu a hrnec odstavte z ohřevu.

Až se dovaří těstoviny, slijte je, nasypte do hrnce k tuňákové směsi a obsah hrnce důkladně promíchejte.

Výslednou směs přemístěte do připravené zapékací mísy, vložte do předehřáté trouby a pečte 15–18 minut při 175–180 °C.

Během pečení si na jemném struhadle nastrouhejte cheddar.

Po uvedené době vyndejte mísu z trouby, pečenou směs posypte nastrouhaným cheddarem a vraťte ještě na 1 minutu do trouby.

Hotový casserole rozdělte na 4 porce a podávejte.