Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Treska s petrželovou krustou a jáhly

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Treska s petrželovou krustou a jáhly

37 min 27 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

543 kcal 53g Bílkoviny 11g Tuky 57g Cukry

Suroviny

jahly, olivovy-olej, petrzelova_nat, treska, kukuricna-strouhanka, vejce, sul, pepr

Instrukce

V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu, přidejte jáhly a vařte je při mírném plameni 10–15 minut.

Uvařené jáhly sceďte, přemístěte do misky a smíchejte se solí, pepřem a 1 lžící olivového oleje.

Troubu si předehřejte na 170–180 °C a plech si vyložte pečicím papírem.

Hladkolistou petržel rozmixujte společně s kukuřičnou strouhankou, vejcem a špetkou soli.

V pánvi rozehřejte zbylou 1 lžíci olivového oleje, přidejte tresku a opékejte 1–2 minuty z každé strany na středním plameni. Tresku odstavte z plotny a na 1 stranu každého filetu lžící navrstvěte připravenou petrželovou směs.

Takto připravené filety vyskládejte na připravený plech a dejte péct do předehřáté trouby na 170–180 °C. Filety pečte jen zhruba 3–4 minuty, dokud krusta lehce nezhnědne.

Nakonec jáhly společně s treskou naservírujte na 4 talíře a podávejte.

Poznámky

Jáhly jsme podávali navíc ještě s opečenou kořenovou zeleninou.