Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Treska s parmazánovosezamovou krustou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Treska s parmazánovosezamovou krustou

46 min 31 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

713 kcal 49g Bílkoviny 23g Tuky 76g Cukry

Suroviny

voda, basmati-ryze, kukuricna-strouhanka, parmazan, sezamova-seminka, limetka, mleta-paprika, treska, brokolice, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 195–200 °C a menší plech vyložte pečicím papírem.

Do většího hrnce nalijte 800 ml vody, osolte ji a vsypte do ní rýži. Přiklopte pokličkou, přiveďte k varu a vařte 15–16 minut na středním plameni. Poté plamen vypněte a rýži nechte v hrnci pod pokličkou dojít (5–6 minut).

V menší misce smíchejte kukuřičnou strouhanku, parmazán, sezamová semínka, kůru a šťávu z limetky, sůl, pepř, mletou papriku a vodu.

Tresku omyjte, osušte, rozpulte a položte na plech.

Zakryjte ji vzniklou krustou, přidejte k ní brokolici a pečte 13–15 minut na 195–200 °C.

Hotovou tresku podávejte s rýží.