Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Těstoviny s růžičkovou kapustou a smetanovou omáčkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Těstoviny s růžičkovou kapustou a smetanovou omáčkou

35 min 25 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

332 kcal 9g Bílkoviny 14g Tuky 44g Cukry

Suroviny

cibule, olivovy-olej, cesnek, citron, ryzova-smetana, ruzickova-kapusta, bezlepkove-testoviny, parmazan, sul, pepr

Instrukce

V hrnci začněte zahřívat množství vody potřebné na uvaření těstovin (ideální poměr bývá většinou 1 litr vody na 100 g suchých těstovin).

Mezitím si připravte zeleninu: šalotku oloupejte a nakrájejte najemno, kapustu očistěte a omyjte a jednotlivé růžičky nakrájejte na poloviny.

Až voda v hrnci začne vřít, osolte ji, přidejte do ní těstoviny a vařte po dobu uvedenou na obalu – většinou se jedná o 5–10 minut.

Zatímco se vaří těstoviny, v pánvi si rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte šalotku a opečte ji na mírném plameni dosklovita.

Poté přidejte prolisovaný česnek a nakrájenou kapustu a vše zalijte rýžovou smetanou. Osolte, opepřete, přidejte citronovou kůru a nechte vařit na mírném plameni cca 10–15 minut, dokud kapusta nezměkne na skus.

Pokud do té doby omáčka příliš zhoustne, přilijte do ní trochu vody.

Připravenou omáčku smíchejte s uvařenými těstovinami, rozdělte na 4 porce, každou porci posypte strouhaným parmazánem a podávejte.