Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Těstoviny s dýňovou omáčkou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Těstoviny s dýňovou omáčkou

75 min 45 min Střední 6 porce

Těstoviny se dají připravit na spoustu způsobů, a proto se další dávka inspirace, jak si tuto dobrotu ještě o něco víc zpestřit, hodí za každé situace. V tom dnešním receptu bude hrát hlavní roli oblíbená podzimní surovina - dýně! Ochutnáte krásně oranžovou dýňovou omáčku?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

439 kcal 10g Bílkoviny 11g Tuky 76g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cervena-cibule, cesnek, maslova-dyne, ryzova-smetana, salvej, bezlepkove-testoviny, dynova-seminka, parmazan, sul, pepr

Instrukce

Těstoviny uvařte v osolené vodě doměkka. Potřebné množství vody i přesnou dobu vaření se dozvíte z obalu – bezlepkové těstoviny se vaří zhruba 8–10 minut.

Máslovou dýni oloupejte, vydlabejte a nakrájejte ji na kostky. Cibuli nakrájejte najemno a česnek nakrájejte na plátky. V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a osmahněte na něm cibuli (2 minuty na mírném plameni). Přidejte česnek a nakrájenou dýni a vše společně opékejte 3 minuty.

Následně obsah hrnce podlijte 400 ml vody, přiklopte pokličkou a vařte 30 minut do změknutí dýně.

Po uvedené době do hrnce přilijte rýžovou smetanu, dochuťte solí a pepřem a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Do hrnce přidejte uvařené těstoviny a lístky šalvěje a zamíchejte.

Těstoviny s omáčkou rozdělte na 6 porcí, každou porci posypejte dýňovými semínky a strouhaným parmazánem a podávejte.

Poznámky

TIP testérů: Testérka Simona nahradila šalvěj čerstvým, nahrubo nasekaným rýmovníkem.