Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Sýrové tyčinky s bylinkovým dipem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Sýrové tyčinky s bylinkovým dipem

40 min 15 min Snadné 8 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

214 kcal 22g Bílkoviny 8g Tuky 12g Cukry

Suroviny

tvrdy-syr, kukuricny-skrob, kukuricna-strouhanka, vejce

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 235–240 °C a připravte si plech (30 cm × 40 cm), který vyložte pečicím papírem.

Bločky eidamu nakrájejte na hranolky o velikosti zhruba 1 cm × 7 cm, vložte je do větší mísy a promíchejte s kukuřičným škrobem.

Poté si připravte 2 hluboké talíře na obalování: Do jednoho nasypte kukuřičnou strouhanku a do druhého rozklepněte 3 vejce, která rozšlehejte vidličkou nebo metličkou.

Jednotlivé sýrové tyčinky pak obalte vždy nejprve ve vaječné směsi, poté ve strouhance a následně ještě jednou ve vaječné směsi a pak ve strouhance, aby byl obal silnější a sýr později při pečení nevytekl. Obalené sýrové tyčinky pokládejte na připravený plech.

Jakmile obalíte všechny tyčinky, vložte plech do trouby a tyčinky pečte 13–15 minut při 235–240 °C.

Mezitím si připravte dip: Pažitku i sterilovanou okurku nakrájejte najemno, vložte do menší misky a smíchejte s řeckým jogurtem, solí a pepřem. Hotový dip dejte zatím do lednice.

Až se dopečou tyčinky, nechte je chvíli chladnout na plechu a poté je podávejte s připraveným dipem.

Poznámky

Pro výraznější chuť použijte místo eidamu goudu.