Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Sekaná s dýní

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Sekaná s dýní

80 min 70 min Střední 6 porce

Sekaná je v našich domácnostech velmi oblíbená nejčastěji k rychlé večeři či obědu. Obsahově však nebývá úplně poctivá, a tak jsme si pro vás připravili recept, jak si udělat doma tu nejlahodnější, jakou jste kdy měli. Dýně sekané dodá nejen krásnou barvu, ale i šťavnatost.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

393 kcal 29g Bílkoviny 15g Tuky 35g Cukry

Suroviny

jecne-vlocky, cibule-salotka, mrkev, porek, cesnek, olivovy-olej, dynove-pyre, hovezi, vejce, tymian, mleta-paprika, tamari-omacka, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Šalotky, mrkev, pórek a česnek očistěte, nakrájejte najemno nebo rozmixujte v mixéru.

V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte rozmixovanou zeleninu a 10 minut opékejte na středním plameni.

Vločky ve větší míse smíchejte s dýňovým pyré, orestovanou zeleninou a masem a následně přidejte vejce, tymián, pálivou papriku, tamari, sůl a pepř. Ze směsi vypracujte těsto.

Vyložte formu na sekanou pečicím papírem a přidejte těsto. Vložte do trouby a pečte při 170–180 °C 50–60 minut.

Hotovou sekanou rozdělte do 6 talířů a podávejte.

* Recept na dýňové pyré: 500 g dýně oloupejte a nakrájejte na kostičky. Plech vyložte pečicím papírem, dejte na něj nakrájenou dýní a pečte v předehřáté troubě při 170–180 °C cca 80 minut. Nechte vychladnout a poté rozmixujte na hladké pyré.

Poznámky

Hotovou sekanou můžete ozdobit větvičkou čerstvého rozmarýnu.