Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rybí prsty z tresky s mátovými hranolkami

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Rybí prsty z tresky s mátovými hranolkami

56 min 31 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

277 kcal 23g Bílkoviny 10g Tuky 24g Cukry

Suroviny

brambor, olivovy-olej, vejce, spaldova-mouka, chilli, mleko, limetka, kukuricna-strouhanka, treska, mata, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 215–220 °C a plech (30 cm × 40 cm) vyložte pečicím papírem.

Brambory omyjte a nakrájejte na malé hranolky (cca 1 cm × 3 cm). Hranolky vložte na polovinu plechu, pokapejte olivovým olejem, osolte, promíchejte a pečte vše pečte 12–18 minut při 215–220 °C.

Mezitím si připravte 2 misky. Do jedné rozklepněte vejce a přidejte mouku, chilli vločky, mléko, šťávu a kůru z limetky, sůl a pepř a promíchejte. Do druhé misky nasypte kukuřičnou strouhanku.

Tresku omyjte, osušte a nakrájejte na kousky (3 cm × 8 cm). Poté kousky obalte nejprve ve vzniklém těstíčku a následně ve strouhance.

Až se brambory dopečou, vytáhněte plech z trouby a přidejte na něj obalené kousky tresky. Plech vraťte zpět do trouby a vše pečte při 215–220 °C 12–18 minut.

Nakonec hotové hranolky posypte najemno nasekanou mátou a podávejte spolu s rybími prsty.

Poznámky

Tresku před podáváním pokapejte šťávou z limetky.