Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Quinoa s tofu

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Quinoa s tofu

30 min 20 min Snadné 2 porce

Máte chuť si dát trošku odlehčenější den co se týče vašeho jídelníčku a hledáte recept na oběd, který je jednoduchý, nezatíží zbytečně trávení a zároveň je nutričně vyvážený? Nezoufejte, máme pro vás tip. Quinoa s tofu splňuje vše výše zmíněné, a ještě navíc chutná skvěle, vyzkoušíte?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

445 kcal 29g Bílkoviny 23g Tuky 31g Cukry

Suroviny

quinoa, kari, vejce, spenat, cherry-rajcatka, olivovy-olej, tofu, pepr, sul

Instrukce

Do menšího hrnce dejte quinou, zalijte ji vodou (v poměru 2,5 dílu vody na 1 díl quinoy), přidejte sůl a kari koření a vařte na středním plameni 10–15 minut, dokud quinoa nebude hotová.

Mezitím uvařte vejce natvrdo: Do menšího hrnce dejte vařit vodu. Až začne vřít, vejce do ní opatrně vložte a vařte 7–8 minut na středním plameni.

Mezitím nakrájejte rajčátka na tenčí měsíčky a ve větším hlubokém talíři je smíchejte se špenátem a olivovým olejem.

Hotová vejce oloupejte a rozkrojte na čtvrtky, tofu nakrájejte na menší kostky a obojí přidejte do mísy ke špenátu a dalším surovinám. Dochuťte pepřem.

Nakonec přidejte uvařenou quinou a podávejte.