Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pečený losos v oříškovobylinkové krustě

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pečený losos v oříškovobylinkové krustě

30 min 15 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

555 kcal 41g Bílkoviny 40g Tuky 9g Cukry

Suroviny

losos

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 175–180 °C a pečicí nádobu vyložte pečicím papírem.

Mezitím začněte s přípravou krusty. V menší míse smíchejte dohromady kukuřičnou strouhanku, mleté vlašské ořechy, najemno nastrouhaný parmazán, najemno nakrájenou petrželovou nať, najemno nakrájenou bazalku a najemno nakrájený rozmarýn.

Obsah mísy zamíchejte, zalijte rozpuštěným máslem a nechte nasáknout (cca 1 minutu). Poté směs znovu promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

Filety z lososa položte kůží dolů do připravené pečicí nádoby, osolte a pokryjte připravenou krustou. Pečicí nádobu vložte do trouby předehřáté na 175–180 °C a filety pečte 12–15 minut nebo dokud krusta nebude zlatavá a losos se po propíchnutí vidličkou nebude lehce odlupovat. Po upečení lososa rozdělte do 3 talířů a podávejte.

* Nebo drcených kukuřičných lupínků.

Poznámky

Pečeného lososa servírujte se šťouchanými bramborami a čerstvým zeleninovým salátem. Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušené (1

lžičku sušené petrželové natě, 1 llžičku sušené bazalky a ½ lžičky sušeného rozmarýnu).