Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pečené kuře

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Pečené kuře

135 min 120 min Snadné 6 porce

Člověk by řekl, že upéct kuře není žádná věda. Pravdou ale je, že i na takovém populárním a snadném receptu se dá leccos vylepšit. S bylinkami jako je bobkový list či tymián určitě nešlápnete vedle. Překvapení v tomto receptu může být vinný ocet, na který se v kuchyni občas zapomíná.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

319 kcal 29g Bílkoviny 20g Tuky 6g Cukry

Suroviny

kureci-maso, bobkovy-list, tymian, bazalka, vinny-ocet, voda, sul, pepr

Instrukce

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 150 °C.

Kuře osolte a opepřeteze všech stran.

Přemístěte ho do pekáče a zalijte vinným octem, který rukama rovnoměrně rozetřete po celé ploše kuřete.

Tymián a bazalku nasekejte nadrobno.

Částí bylinek potřete kuře a trochu dejte i dovnitř společně s celými bobkovými listy.

Kuře v odkrytém pekáči podlijte 300 ml vody a pečte při 150–160 °C 1,5 hodiny.

Po této době zvyšte teplotu na 190–200 °C a kuře nechte ještě 30 minut dopékat.