Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Obalovaný sýr s pečenými bramborami a domácí tatarkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Obalovaný sýr s pečenými bramborami a domácí tatarkou

65 min 45 min Střední 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

725 kcal 44g Bílkoviny 27g Tuky 77g Cukry

Suroviny

hermelin, kureci-maso, brambor, olivovy-olej, sul

Instrukce

Sýr nakrájejte na 4 plátky, ty rozdělte do dvojic a následně mezi každou dvojici plátků sýra vložte 90 g šunky.

Poté si připravte 3 hluboké talíře na obalování: do jednoho dejte špaldovou mouku, ve druhém si společně rozšlehejte vejce, bílek, mléko a špetku soli a do třetího talíře nasypte kukuřičnou strouhanku.

Oba kusy obložené šunky se sýrem pak obalte nejprve v mouce, poté ve vaječné směsi a nakonec ve strouhance. Takto obalené sýry dejte zatím stranou.

Nyní si dejte předehřívat troubu na 180 °C.

Mezitím si vyložte pečicím papírem plech a připravte si brambory – očistěte je kartáčkem (neloupejte!), nakrájejte je na větší klínky nebo na

poloviny a rozprostřete je na vyložený plech; u kraje plechu si přitom nechte trochu volného místa, kam budete později dávat obalené sýry. Následně brambory přelijte 1 lžící olivového oleje a posolte.

Až se trouba vyhřeje, vložte do ní plech s bramborami a pečte 45 minut při 180 °C; po 25 minutách plech vyndejte, na volné místo dejte oba obalené sýry, vraťte do trouby a nechte péct zbylých 20 minut při stejné teplotě.

Během pečení si připravte tatarskou omáčku: šalotku nasekejte najemno, nakládanou okurku nakrájejte na malé kostky, následně obojí přemístěte do misky a smíchejte s řeckým jogurtem, dijonskou hořčicí, solí a pepřem.

Misku s hotovou omáčkou dejte zatím do lednice.

Až se dopečou brambory s obalenými sýry, rozdělte obsah plechu na 2 porce a podávejte s připravenou omáčkou.

Poznámky

TIP: Hotový pokrm jsme podávali ještě s okurkovým salátem, který jsme připravili z celkem 500 g nahrubo nastrouhané okurky hadovky, 1 lžičky třtinového cukru, 200 ml vody, 1 lžíce kvasného lihového octa, špetky soli a špetky pepře.