Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Minestrone

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Minestrone

43 min 33 min Snadné 8 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

256 kcal 11g Bílkoviny 7g Tuky 38g Cukry

Suroviny

cibule, mrkev, rapikaty-celer, olivovy-olej, cesnek, rajcata, zeleninovy-vyvar, bobkovy-list, oregano, bazalka, tymian, bezlepkove-testoviny, bile-fazole, parmazan, sul, pepr

Instrukce

Cibuli oloupejte a nasekejte najemno.

Mrkev i řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na kolečka silná přibližně 3–4 mm.

V hrnci si rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nasekanou cibuli a opékejte ji cca 2 minuty na středním plameni.

Poté do hrnce přidejte utřený česnek a opékejte další 1 minutu. Následně do hrnce přidejte nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, krájená rajčata z plechovky a všechen zeleninový vývar a směs přiveďte k varu.

Až obsah hrnce začne vřít, přidejte do něj bobkové listy, oregano, bazalku, tymián, sůl a pepř, stáhněte plamen na mírný stupeň a nechte vařit 20 minut.

Po uvedené době přidejte do hrnce bezlepkové těstoviny a pokračujte s vařením až téměř do okamžiku uvaření těstovin – jejich orientační dobu vaření zjistíte z obalu produktu (vždy záleží na použitém typu těstovin; obvykle se jedná o přibližně 10 minut).

Jakmile budou těstoviny již téměř uvařené, přidejte do hrnce předvařené fazole, zamíchejte a nechte povařit ještě cca 2 minuty. Pokud vám polévka v tuto chvíli připadá příliš hustá, přilijte do ní přibližně 200 ml vody (nebo podle potřeby).

Uvařenou polévku rozdělte do 8 talířů, každou porci posypte strouhaným parmazánem a podávejte

Poznámky

TIP Pokud máte doma čerstvou bazalku, zamíchejte do polévky ještě před podáváním pár lístků na dochucení