Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Květáková polévka s praženou bresaolou a cheddarem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Květáková polévka s praženou bresaolou a cheddarem

27 min 22 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

259 kcal 16g Bílkoviny 10g Tuky 26g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, kvetak, brambor, muskatovy-orisek, zeleninovy-vyvar, vinny-ocet, bresaola, ryzova-smetana, cedar, sul, pepr

Instrukce

Připravte si větší hrnec a rozpalte v něm 1 lžíci olivového oleje.

Poté do hrnce přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 2–3 minuty na středním plameni.

Následně přidejte květák, nakrájené brambory, sůl a pepř a vše opékejte další 3–4 minuty.

Poté do hrnce přidejte muškátový oříšek, zeleninový vývar a vinný ocet, hrnec přiklopte pokličkou a směs nechte vařit 12–15 minut na středním plameni, dokud nezměknou brambory i květák.

Mezitím si opražte bresaolu: vezměte si nepřilnavou pánev, nasucho ji rozpalte, poté na ni přidejte nakrájenou bresaolu a opékejte ji 3–4 minuty na středním plameni.

Po opražení přemístěte bresaolu do misky a dejte zatím stranou.

Až se dovaří zeleninová směs v hrnci, vypněte ohřev, vezměte si ponorný mixér a celý obsah hrnce rozmixujte na hladký krém.

Do rozmixované směsi přidejte rýžovou smetanu (podle potřeby můžete zároveň přidat ještě trochu soli a pepře) a směs znovu promixujte. Pokud vám výsledná polévka připadá příliš hustá, můžete do ní přilít trochu zeleninového vývaru navíc (případně trochu obyčejné vody) a ještě jednou promixovat.

Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů, do každé porce přidejte opraženou bresaolu a nastrouhaný cheddar a podávejte.