Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí řízek s miso pastou a koriandrem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kuřecí řízek s miso pastou a koriandrem

46 min 28 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

345 kcal 42g Bílkoviny 10g Tuky 20g Cukry

Suroviny

kureci-maso, kukuricna-strouhanka, kari, koriandr, sezamova-seminka, miso-pasta, sojova-omacka, cesnek, olivovy-olej, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.

Kuřecí prsa omyjte, očistěte a rozkrojte podélně na poloviny. Následně maso opepřete, ale nesolte, protože jednotlivé ingredience jsou dost slané.

Nyní si připravte 2 mísy. Do jedné dejte kukuřičnou strouhanku, kari koření, mletý koriandr, čerstvý koriandr a černý sezam a promíchejte. Do druhé mísy vložte miso pastu, sójovou omáčku, česnek, olej a pepř a promíchejte.

Připravené kuřecí řízky následně potřete směsí z miso pasty a poté obalte ve směsi z kukuřičné strouhanky. Hotový řízek položte na připravený plech a postup opakujte, dokud nezpracujete zbytek masa.

Plech s řízky následně vložte do vyhřáté trouby a pečte 25–28 minut na 185–190 °C. Po upečení podávejte.

* Nebo drcených kukuřičných lupínků.

Poznámky

Pokud máte rádi pálivější pokrmy, do obalovací směsi doporučujeme přidat chilli.