Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kapří hranolky s koprovým dipem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kapří hranolky s koprovým dipem

46 min 26 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

504 kcal 35g Bílkoviny 18g Tuky 46g Cukry

Suroviny

kukuricna-strouhanka, horcice, kukuricny-skrob, petrzelova_nat, vejce, olivovy-olej, kapr, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 200–210 °C a připravte si plech (30 cm × 40 cm).

Nyní si připravte 2 větší mísy. Do jedné mísy vložte kukuřičnou strouhanku a v druhé míse důkladně smíchejte 1 lžíci dijonské hořčice, škrob, petrželovou nať, vejce, olej, sůl a pepř.

Kapra si nakrájejte na hranolky (2 cm široké a 7 cm dlouhé). Tyto hranolky poté vkládejte do vaječné směsi a následně je důkladně obalte v kukuřičné strouhance.

Strouhanku do ryby lehce vtlačte dlaní. Obalené hranolky naskládejte na připravený plech a pečte 23–26 minut na 200–210 °C.

Zhruba 10 minut před koncem pečení si připravte menší misku, vložte do ní jogurt, najemno nasekanou cibuli, sůl, pepř, kopr a dijonskou hořčici a důkladně promíchejte. Jakmile se hranolky dopečou, vyjměte je z trouby, rozdělte na libovolný počet porcí a podávejte s koprovým dipem.

*Nebo drcených kukuřičných lupínků.