Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kapr s gremolatou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Kapr s gremolatou

35 min 20 min Snadné 4 porce

Bez kapra si nemůžeme představit Vánoce. Máte to také tak? Vyzkoušejte náš recept na kapra s gremolatou.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

232 kcal 90g Bílkoviny 14g Tuky 8g Cukry

Suroviny

kapr, kukuricna-strouhanka, citronova-stava, petrzelova_nat, cesnek, maslo, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 185 °C a zapékací mísu si vyložte pečicím papírem.

Filety očistěte, osolte, opepřete a dejte do připravené zapékací mísy.

Poté si připravte gremolatu tak, že společně rozmixujete kukuřičnou strouhanku, citronovou šťávu, čerstvou petrželovou nať, česnek a špetku soli s pepřem. Vzniklou směs navrstvěte na připravené filety.

Máslo rozpulte a na každý filet dejte ½. Zapékací mísu s filety přemístěte do předehřáté trouby a pečte při 175–185 °C cca 20 minut dozlatova.

Hotového kapra s gremolatou rozdělte do 4 talířů a podávejte.