Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jarní telecí roláda

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Jarní telecí roláda

105 min 75 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

339 kcal 35g Bílkoviny 18g Tuky 10g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, vejce, petrzelova_nat, teleci-maso, cesnek, tymian, kureci-vyvar, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 170–175 °C a připravte si zapékací mísu (30 cm × 40 cm).

V pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 2–3 minuty na středním plameni.

Poté ohřev vypněte a do stále horké pánve vyklepněte 4 vejce. Společně s vejci do pánve přidejte najemno nasekanou petrželovou nať a celou směs důkladně promíchejte.

Nyní si očistěte telecí maso, paličkou ho rozklepejte na velký plát silný cca 0,5 cm a do jeho horní strany vmasírujte nastrouhaný česnek, sůl, pepř a tymián. Poté si připravte cca 50–60 cm dlouhý kus alobalu a maso na něj položte.

Na vrchní stranu masa naneste vaječnou směs z pánve a rukama celý plát srolujte. Vzniklou roládu zatočte do alobalu (rolujte od jedné delší

strany alobalu směrem k protější) a oba volné okraje alobalu pak pevně utáhněte a zahněte. Zabalenou roládu vložte do připravené zapékací mísy, podlijte vývarem a pečte 50–55 minut při 170–175 °C.

Po uplynutí uvedeného času roládu vyndejte z alobalu, teplotu v troubě zvyšte na 200–210 °C a zapněte funkci pouze horního ohřevu. Roládu následně vraťte do trouby a dopékejte 12–15 minut. Hotovou roládu nakrájejte na plátky a podávejte.

Poznámky

TIP: Vhodnými přílohami k roládě jsou šťouchané brambory nebo zeleninový salát.