Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jahodové řezy

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Jahodové řezy

288 min 3 min Snadné 6 porce

Dostali jste chuť na zdravý ovocný dezert? Tak to jste na správné adrese! Tyto jahodové řezy oplývají spoustou lahodných a výživných ingrediencí, a navíc se nemusejí ani péct v troubě. Vsadíme se, že s nimi zabodujete i u dětí.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

292 kcal 6g Bílkoviny 17g Tuky 29g Cukry

Suroviny

datle, kesu-orechy, kokosovy-olej, jahody, tvaroh, kokosove-mleko, citron, med, vanilkovy-extrakt, voda, agar

Instrukce

Nejprve se ujistěte, že jsou datle a kešú měkké, a připravte si mixér. Kešú, datle a kokosový olej vložte do mixéru a vše důkladně rozmixujte.

Nyní si připravte vyšší obdélníkovou nádobu (20 cm × 30 cm) a vyložte ji potravinovou fólií.

Datlovou směs rozprostřete po celém dně nádoby, důkladně upěchujte pomocí dlaně a vložte do lednice alespoň na 30 minut.

Do mixéru poté dejte jahody, tvaroh, kokosové mléko, citronovou kůru, med a vanilkový extrakt a vše rozmixujte do hladkého pyré.

V posledním kroku přiveďte na středním plameni k varu 100 ml vody. Jakmile začne voda vřít, přisypte agar a za stálého míchání vařte cca 2–3 minuty, než agar začne „želírovat“. Poté jej přidejte do mixéru k jahodové směsi a ještě jednou důkladně promixujte. Takto připravenou jahodovou směs vlijte na datlový korpus.

Nádobu zabalte do potravinové fólie, vložte do lednice a nechte alespoň 6 hodin ztuhnout. Po ztuhnutí směs vyndejte z nádoby, nakrájejte na požadované porce a podávejte. Jahodové řezy skladujte v lednici maximálně 3 dny.

Poznámky

Na každý řez položte jahody nakrájené na plátky.