Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jahodová marmeláda se stévií - základní recept

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Jahodová marmeláda se stévií - základní recept

40 min 30 min Snadné 2 porce

U ovocných marmelád je důležité, aby obsahovaly pokud možno co největší podíl ovoce a naopak méně přidaného cukru. Naše verze jahodové marmelády neobsahuje ani zrnko cukru, sladkost místo něj dodá přírodní sladidlo jménem stévie. Vyzkoušíte si jí s námi připravit?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

90 kcal 2g Bílkoviny 1g Tuky 16g Cukry

Suroviny

jahody, stevie, agar, sul

Instrukce

Jahody důkladně očistěte a zbavte všech lístečků. Přendejte je do kastrůlku a ohřívejte při středním plameni za občasného míchání 20–30 minut.

Následně zamíchejte k jahodám lžičku agaru, stévii a sůl. Hrnec odstavte a hned přelévejte do připravených zavařovacích skleniček. Při přelévání dejte pozor, aby se marmeláda nedostala na hrdlo skleničky. Lépe se pak zavaří.

Skleničky pevně uzavřete víkem, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

Marmeládu spotřebujte do jednoho nebo dvou týdnů nebo zavařte 25 minut při 85 °C.

Pozn. Budete potřebovat dvě menší zavařovací skleničky.