Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jablečný koláč

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Jablečný koláč

65 min 50 min Snadné 12 porce

Ne nadarmo se říká, že jedno jablko denně platí jako prevence před různými neduhy. Nejčastěji ho vídáme ve štrúdlu anebo v jablečném koláči na vícero způsobů. V tom našem fungují jablka znamenitě s tvarohem a ovesnými vločkami.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

167 kcal 7g Bílkoviny 3g Tuky 27g Cukry

Suroviny

ovesna-mouka, vejce, ryzove-mleko, jedla-soda

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C. Nachystejte si koláčovou formu (⌀ 20–25 cm) a vyložte ji pečicím papírem.

Připravte si těsto na krustu: v míse si promíchejte ovesnou mouku, vejce, rýžové mléko a sodu.

Těsto rovnoměrně rozvrstvěte do koláčové formy a pečte 15 minut při 180 °C.

Mezitím si vyšlehejte tvaroh s medem a vanilkovým extraktem.

Tvarohovou směs poté navrstvěte na upečený korpus a posypte ji nastrouhanými jablky.

Koláč dejte zpět do trouby a pečte dalších 35 minut při 180 °C.

Poznámky

Jablečný koláč můžete před podáváním ozdobit lískovými ořechy.