Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hráškový krém s bazalkovým pestem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Hráškový krém s bazalkovým pestem

30 min 20 min Snadné 3 porce

Polévek není nikdy dost a tato hrášková není výjimkou. Hráškový krém můžete ozdobit také lžící čerstvého hrášku, několika piniovými oříšky a pár lístky čerstvé bazalky.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

316 kcal 9g Bílkoviny 20g Tuky 25g Cukry

Suroviny

cibule, brambor, slunecnicovy-olej, hrasek, zeleninovy-vyvar, bazalka, olivovy-olej, piniove-orisky, citronova-stava, sul, pepr

Instrukce

Cibuli a bramboru nakrájejte na malé kostičky.

V hrnci rozehřejte slunečnicový olej a cibuli a bramboru orestujte na středním plameni dozlatova.

Hrášek propláchněte, přidejte jej do hrnce a zalijte vývarem. Vařte na mírném plameni 15 minut, dokud zelenina nezměkne.

Mezitím připravte bazalkové pesto. Bazalku spolu s olivovým olejem, piniovými oříšky a citronovou šťávou rozmixujte najemno. Podle chuti osolte a opepřete.

Zeleninu tyčovým mixérem rozmixujte na jemný krém. Přidejte sůl, pepř a 2 lžíce bazalkového pesta. Zbytkem pesta polévku ozdobte.

Poznámky

Hráškový krém můžete ozdobit také lžící čerstvého hrášku, několika piniovými oříšky a pár lístky čerstvé bazalky.