Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hráškový krém

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Hráškový krém

46 min 36 min Snadné 4 porce

No řekněte, nevypadá tenhle hráškový krém lákavě už od pohledu? Nejen, že krásně vypadá, ale také skvěle chutná. Dokonalou chuť zaručí kromě hrášku také bylinky a limetková šťáva. Už jste dostali chuť?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

184 kcal 6g Bílkoviny 12g Tuky 13g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, cesnek, hrasek, zeleninovy-vyvar, ryzova-smetana, stava-z-limetky, mata, petrzelova_nat, sul, pepr

Instrukce

V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte 4–5 minut na středním plameni.

Přidejte utřené stroužky česneku a po dalších 30 vteřinách také vnitřky cukrového hrášku. Opékejte 5 minut na středním plameni.

Poté vše zalijte vývarem, přiveďte k varu a nechte vařit pod pokličkou dalších 20–25 minut.

Polévku nechte chvíli vychladnout a rozmixujte tyčovým mixérem. Poté přilijte rýžovou smetanu, dochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem.

Polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte s nasekanou petrželovou natí a mátou.

*Rýžová smetana neobsahuje sóju ani lepek. Je tedy skvělou alternativou pro vegany nebo celiaky. Oproti klasické smetaně se vyznačuje sladší chutí.

Poznámky

Chuť polévky příjemně doplní pár lžic podmáslí – přidejte je při podávání.