Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Houbové paté

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Houbové paté

38 min 18 min Snadné 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

94 kcal 28g Bílkoviny 8g Tuky 4g Cukry

Suroviny

houby, voda, maslo, cibule-salotka, zampiony, cesnek, tymian, smetanovy-syr, sul, pepr

Instrukce

Sušené houby namočte do 100 ml vody a dejte stranou.

V pánvi rozehřejte máslo, přidejte najemno nasekané šalotky a opékejte je cca 3 minuty na středním plameni. Poté přidejte na plátky nakrájené žampiony, utřené stroužky česneku a tymián. Vše Opékejte 12–15 minut při středním plameni.

Namočené sušené houby sceďte, přidejte je do pánve, zamíchejte a pánev odstavte.

Obsah pánve přendejte do sítka, zatřeste s ním nad větší mísou a nechte odkapat přebytečné máslo.

Obsah sítka přemístěte společně se smetanovým sýrem do mixéru a rozmixujte dohladka.

Rozmixované paté dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 3 menších skleniček, nechte vychladnout a skladujte v lednici.

Poznámky

Na přípravu tmavé želatiny, kterou vidíte na fotce, potřebujete 200 ml vody, sójovou omáčkou bez přidané soli a 2 lžičky agaru. Vodu se sójovou omáčkou přiveďte v hrnci k varu, přidejte agar a nechte vše 1–2 minuty provařit. Želatinu nalijte do připravených skleniček a nechte pár minut zchladit.