Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Holandský řízek s bramborovou kaší

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Holandský řízek s bramborovou kaší

70 min 35 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

633 kcal 42g Bílkoviny 24g Tuky 59g Cukry

Suroviny

mozzarella, pazitka, jarni_cibulka, vejce, kruti-maso, muskatovy-orisek, mleko, kukuricna-strouhanka, sul, pepr

Instrukce

Mozzarellu nastrouhejte nahrubo. Pažitku a jarní cibulku nasekejte najemno. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostky.

Následně si připravte větší mísu, rozklepněte do ní 1 vejce, přidejte mleté krůtí maso, nastrouhanou mozzarellu, nasekanou pažitku, mletý muškátový oříšek, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

Poté dejte předehřívat troubu na 180 °C a vyložte si pečicím papírem větší plech (30 cm × 40 cm). Dále si připravte 2 hlubší talíře na obalování: Do jednoho rozklepněte zbývající 2 vejce, přilijte 30 ml mléka a obsah talíře důkladně vyšlehejte metličkou či vidličkou.

Do druhého talíře nasypte kukuřičnou strouhanku. Následně z připravené masové směsi vytvarujte 4 oválné šišky a každou z nich obalte nejprve ve vaječné směsi a poté ve strouhance. Strouhanku do povrchu placky vždy lehce vtlačte rukou, aby dobře držela. Obalené placky skládejte na vyložený plech.

Až obalíte všechny šišky, vložte plech do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut při 180–185 °C.

Mezitím si připravte bramborovou kaši: Nakrájené brambory dejte do většího hrnce, zalijte vodou, přiveďte k varu, osolte a vařte 13–15 minut na středním až silném plameni do změknutí.

Poté brambory sceďte, vraťte zpět do hrnce, přidejte k nim 250 ml vlažného mléka, máslo a sůl a tyčovým mixérem se šlehacím nástavcem obsah hrnce vyšlehejte na hladkou kaši.

Až se dopečou holandské řízky, rozdělte je do 4 talířů a podávejte s bramborovou kaší a nasekanou jarní cibulkou.