Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Holandský řízek

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Holandský řízek

55 min 35 min Snadné 4 porce

Klasika, kterou zná každý již od dětských let. Jeho obvyklou verzi jsme vylepšili o lehčí a lépe stravitelnější suroviny. Obalení v kukuřičné strouhance dodá křupavost a potěší i bezlepkáře.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

431 kcal 43g Bílkoviny 18g Tuky 23g Cukry

Suroviny

mozzarella, pazitka, jarni_cibulka, kruti-maso, vejce, mleko, kukuricna-strouhanka, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180–185 °C a větší plech (40 cm × 30 cm) vystelte pečicím papírem.

Mozzarellu nastrouhejte nahrubo a pažitku s jarní cibulkou nasekejte najemno.

Do větší mísy vložte krůtí maso, 1 vejce, nahrubo nastrouhanou mozzarellu a najemno nasekanou pažitku. Obsah mísy osolte a opepřete dle chuti a důkladně promíchejte tak, aby se všechny ingredience spojily.

Připravte si 2 hlubší talíře. Do jednoho rozklepněte zbývající 2 vejce, přidejte mléko a vše pomocí metličky důkladně vyšlehejte. Do druhého nasypte kukuřičnou strouhanku.

Z připravené masové směsi vytvarujte 4 oválné placky o hmotnosti cca 180 g.

Každou připravenou placku nejprve důkladně namočte ve vajíčku. Poté placku položte do talíře se strouhankou a rukou lehce vtlačte strouhanku na placku tak, aby pevně držela.

Obalené masové placky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě 30–35 minut při 180–185 °C.

Upečené holandské řízky vyjměte z trouby, rozdělte je do 4 talířů a podávejte posypané najemno nasekanou jarní cibulkou.

Poznámky

Holandský řízek nejlépe chutná s bramborovou kaší, šťouchanými bramborami nebo zeleninovým salátem.