Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hlívové řízky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Hlívové řízky

30 min 15 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

189 kcal 11g Bílkoviny 7g Tuky 19g Cukry

Suroviny

hliva-ustricna, kukuricna-strouhanka, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 170 °C.

Hlívu umyjte, odkrojte kořeny s hlínou a větší klobouky rozpulte.

Připravte si 2 hluboké talíře. Do jednoho nasypte kukuřičnou strouhanku a ve druhém vyšlehejte vejce se špetkou

soli a špetkou pepře. Hlívu pak obalujte nejprve ve vajíčku a teprve poté ve strouhance, aby strouhanka na kluzkém povrchu dobře držela.

Obalené kousky hlívy pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.

Plech přemístěte do trouby a hlívu pečte 12–15 minut při 170–180 °C dozlatova

Poznámky

TIP: Hlívové řízky jsme podávali s domácím kečupem