Trochu připomíná omeletu, ale Italové ví, že to jen taková omeleta není. Vaječná frittata je pevnější, snese zeleninu i různé druhy sýrů a dá se jíst i za studena. Stejně jako ta naše. Vychutnejte si italskou pochoutku u vás doma.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Frittata se špenátem a houbami
20 min
15 min
Střední
8 kusů
Recept
Výživové hodnoty
146 kcal
11g Bílkoviny
10g Tuky
20g Cukry
Suroviny
- 100 g čerstvých špenátových listů
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 150 g žampionů (očistit)
- 1 stroužek česneku
- 4× vejce
- 2× vaječný bílek
- 50 ml sójového mléka
- 50 g ricotty
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře