Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Frittata se špenátem a houbami

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Frittata se špenátem a houbami

20 min 15 min Střední 8 kusů

Trochu připomíná omeletu, ale Italové ví, že to jen taková omeleta není. Vaječná frittata je pevnější, snese zeleninu i různé druhy sýrů a dá se jíst i za studena. Stejně jako ta naše. Vychutnejte si italskou pochoutku u vás doma.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

146 kcal 11g Bílkoviny 10g Tuky 20g Cukry

Suroviny

spenat, slunecnicovy-olej, zampiony, cesnek, vejce, sojove-mleko, ricotta, tymian, sul, pepr

Instrukce

V hlubší pánvi, která může do trouby, si rozpálíme lžíci oleje a přidáme žampiony nakrájené na plátky.

Mezitím si opláchneme špenátové listy, osušíme a posekáme na větší kusy.

Přidáme k houbám, přidáme prolisovaný česnek a restujeme cca 5 minut. Poté odstavíme.

V misce si vyšleháme vajíčka se solí a pepřem, tymiánem, mlékem a ricottou.

Vaječnou směs přidáme do odstavené pánve a pečlivě promícháme se žampiony a špenátem.

Celou směs necháme v pánvi a dáme péct do předehřáté trouby na 190-200 °C na 10-15 minut.