Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dýňová kaše s arašídovým máslem a křížalami

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Dýňová kaše s arašídovým máslem a křížalami

10 min 4 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

433 kcal 20g Bílkoviny 15g Tuky 51g Cukry

Suroviny

voda, jecne-vlocky, dynove-pyre, tvaroh, dynovy-olej, arasidove-maslo, hruska

Instrukce

V hrnci si přiveďte k varu 200 ml vody.

Poté do hrnce přidejte ječné vločky, ztlumte plamen na mírný stupeň a vločky vařte 3 minuty.

Následně do hrnce přidejte dýňové pyré a ½ celkového množství tvarohu, vše promíchejte a výslednou směs nechte vařit ještě 1 minutu na mírném plameni.

Po uvedené době odstavte uvařenou kaši z ohřevu, přemístěte ji do servírovací misky a přidejte k ní zbylý tvaroh.

Na závěr celý obsah misky přelijte dýňovým olejem a arašídovým máslem, navrch přidejte hruškové křížaly a podávejte.

Poznámky

*K přípravě dýňového pyré budete potřebovat 400 g dýně hokkaidó. Dýni nakrájejte na kostky velké přibližně 1 cm, vložtedo hrnce, zalijte 500 ml vody a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na střední stupeň a dýni nechte vařit 20 minut. Po této době celý obsah hrnce rozmixujte ponorným mixérem na hladké pyré. Zbytek pyré, který vám zůstane po přípravě dýňové kaše, můžete zamrazit a využít později.