Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Čočková tikka masala s rýží

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Čočková tikka masala s rýží

80 min 60 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

562 kcal 14g Bílkoviny 7g Tuky 109g Cukry

Suroviny

cibule, cesnek, mrkev, rajcata, bataty, voda, cervena-cocka, rimsky-kmin, kari, skorice, kayensky-pepr, basmati-ryze, ryzova-smetana, koriandr, sul, pepr

Instrukce

Cibuli nakrájejte na malé kousky a česnek propasírujte.

Mrkev, rajčata a batátu nakrájejte na stejně velké kousky (cca 1 cm × 1 cm).

Připravené ingredience dejte do velkého hrnce, zalijte 700 ml vody, přidejte čočku, koření a rajčata z plechovek a za stálého míchání přiveďte k varu. Poté snižte plamen na střední stupeň a vařte, dokud čočka nezměkne a směs nezhoustne (20–25 minut).

Mezitím uvařte rýži: Dejte ji do velkého hrnce, zalijte cca 750 ml vody, osolte a vařte na mírném plameni cca 25 minut (nebo dokud rýže nebude hotová).

Jakmile bude čočka uvařená a směs hustší, přilijte rýžovou smetanu, plamen snižte na mírný stupeň a vařte dalších 5–10 minut.

Směs podávejte s rýží a koriandrem.