Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Čevapčiči s bramborovou kaší

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Čevapčiči s bramborovou kaší

52 min 27 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

455 kcal 33g Bílkoviny 15g Tuky 47g Cukry

Suroviny

kukuricna-strouhanka, hovezi, veprove-maso, cibule, mleta-paprika, sul, pepr

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 195 °C a vyložte si pečicím papírem větší plech (30 cm × 40 cm). Poté si připravte větší hrnec, vložte do něj nakrájené brambory, zalijte cca 2 l vody, osolte a přiveďte k varu.

Než se brambory začnou vařit, připravte si masové šišky a dejte je péct. Nejprve nasypte do větší misky kukuřičnou strouhanku.

Následně si ve větší míse smíchejte oba druhy mletého masa, nakrájenou cibuli, mletou papriku, sůl a pepř a rukama vypracujte kompaktní směs.

Z této směsi postupně tvarujte menší šišky o hmotnosti 65–70 g, které obalujte v kukuřičné strouhance a skládejte na vyložený plech (celkem vám vznikne cca 8 šišek).

Až spotřebujete všechnu masovou směs, vložte plech do předehřáté trouby a pečte 20–25 minut při 190–195 °C.

Až začne vřít voda v hrnci s bramborami, ztlumte plamen na střední stupeň a brambory vařte pod pokličkou 20–25 minut do změknutí.

Poté je sceďte a v menším hrnci si na středním plameni zahřejte mléko, aby bylo horké, ale nikoli vroucí (potrvá to cca 2 minuty).

Následně si vezměte tyčový mixér se šlehacím nástavcem a scezené brambory za postupného přilévání ohřátého mléka rozmixujte na hladkou kaši. Na závěr kaši osolte, přidejte do ní 1 lžičku másla a ještě jednou promixujte.

Hotovou kaši rozdělte do 4 talířů, ke každé porci přidejte upečené šišky a podávejte s červenou cibulí a hořčicí.