Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Brokolicové tots s jogurtovým dipem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Brokolicové tots s jogurtovým dipem

54 min 24 min Střední 45 kusů

Nejsou šišky jako šišky. Tyhle brokolicové tots s dipem z bílého jogurtu vás mile překvapí nejen svou barvou, ale i chutí. Voní po tymiánu, vláčné jsou díky mozzarelle a kukuřičná mouka z nich dělá ideální bezlepkový pokrm. A svěží dip z řeckého jogurtu s česnekem jim dodává ty pravé grády.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

21 kcal 1g Bílkoviny 1g Tuky 2g Cukry

Suroviny

brokolice, vejce, tymian, cibule, mozzarella, kukuricna-mouka, sul, pepr

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 180 °C a vyložte si pečicím papírem plech.

V hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte do ní brokolici a nechte ji zprudka vařit 1 minutu. Ihned poté brokolici vyndejte a zchlaďte pod studenou vodou.

Zchlazenou brokolici přemístěte do mixéru, přidejte k ní vejce, tymián, cibuli a mozzarellu a vše rozmixujte dohladka.

Do rozmixované směsi přimíchejte kukuřičnou mouku a ze vzniklého těsta tvarujte menší šišky (mělo by vám vyjít cca 45–50 šišek). Šišky pokládejte na vyložený plech.

Plech se šiškami dejte do vyhřáté trouby a pečte 12 minut při 180 °C. Následně všechny šišky otočte a pečte dalších 12–15 minut při 180 °C.

Mezitím si ve větší misce smíchejte všechny ingredience na dip.

Po uvedené době jednu z šišek rozkrojte. Pokud bude uvnitř ještě syrová, pečte šišky ještě pár minut. Pokud bude propečená, můžete šišky z trouby vyndat.

Hotové tots podávejte s připraveným jogurtovým dipem.