Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Celozrnné bulky – základní recept

Saláty a přílohy

Celozrnné bulky – základní recept

130 min 130 min 25 min 25 min Snadné Snadné 12 kusů 12 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

191 kcal 7 g bílkovin 5 g tuků 31 g sacharidů

Suroviny

Voda, Sójové mléko, Třtinový cukr, Čerstvé droždí, Špaldová mouka, Olivový olej, Dýňová semínka, Sůl

Postup přípravy

V hrníčku smíchejte 250 ml vody, sójové mléko, třtinový cukr a droždí. Hrníček dejte na teplé místo a nechte vzejít kvásek.

Špaldovou mouku prosejte do mísy a smíchejte ji s připraveným kváskem, 15 g soli a olivovým olejem.

Mísu dejte na teplé místo, přikryjte utěrkou a těsto nechte 1 hodinu kynout.

Mezitím si připravte plech a vyložte ho pečicím papírem.

Z vykynutého těsta vytvarujte celkem 12 bulek, které pokládejte na vyložený plech. Pokud se těsto příliš lepí, podsypte ho trochou špaldové mouky.

Bulky na plechu nechte dalších 15 minut kynout.

Mezitím předehřejte troubu na 220 °C.

Po uvedené době dejte plech s bulkami do trouby a pečte 25 minut při 220 °C.

Tip

Bulky můžete těsně před pečením potřít vodou a posypat dýňovými semínky.