Jíme zdravě se mění na Mandimu Zjistit více

Rajčatový salát

Rajčatový salát

25 min 0 min Snadné 3 porce

Rajčatový salát se dá připravit na vícero způsobů. Tento recept je jeho lehce pikantní verzí, která je výjimečná pro své dokonalé vyvážení chutí. Dá se vychutnat jen tak samotný, ale skvěle se hodí i jako příprava k masu či hlavnímu jídlu. Vyzkoušejte ještě dnes.

Recept

Přidat k uloženým

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

94 kcal 3g bílkovin 1g tuků 18g sacharidů

Suroviny

rajcata, cervena-cibule, ocet, trtinovy-cukr, voda, petrzelova_nat, sul

Postup přípravy

Rajčata rozpulte, zbavte „bubáků“ a nakrájejte na tenčí plátky. Cibuli nakrájejte také na tenké plátky.

Rajčata i cibuli dejte do větší mísy, přilijte ocet, zasypte cukrem a solí (cca ½ lžičky) a promíchejte. Nechte 5 minut odstát, aby rajčata pustila šťávu. Poté přimíchejte vodu a petrželovou nať.

Nechte 10 minut odležet v lednici a podávejte vychlazené.

Tip

Salát můžete před podáváním posypat pepřem.