Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zuppa toscana

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Zuppa toscana

45 min 25 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

384 kcal 22g Bílkoviny 13g Tuky 44g Cukry

Suroviny

cibule, bresaola, brambor, celer, olivovy-olej, hovezi, mleta-paprika, tymian, zeleninovy-vyvar, kaderavek, cesnek, sojova-smetana, kvaskovy-chleb, sul, pepr

Instrukce

Cibuli a bresaolu nakrájejte najemno.

Oloupané brambory i celer nakrájejte na kostky o velikosti 1 cm.

Připravte si hrnec a rozehřejte v něm 1 lžíci olivového oleje.

Poté do hrnce přidejte nakrájenou cibuli a bresaolu a opékejte 2 minuty na středním plameni.

Následně přidejte mleté hovězí maso, mletou papriku, sušený tymián, sůl a pepř a opékejte další 3–4 minuty.

Poté přidejte zeleninový vývar, nakrájené brambory a celer, hrnec nezakrývejte a vše nechte vařit 10–12 minut na

středním plameni do změknutí brambor i celeru.

Mezitím si nakrájejte kadeřávek (nebo hlávkovou kapustu) na větší kousky a nastrouhejte si najemno stroužek česneku.

Jakmile brambory a celer v hrnci změknou, ztlumte plamen na mírný stupeň, přidejte do hrnce nakrájený kadeřávek (či hlávkovou kapustu), nastrouhaný česnek a sójovou smetanu a vše společně povařte 6–7 minut.

Po uvedené době rozdělte hotovou polévku do 4 talířů a každou porci podávejte s 1 plátkem kvasového chleba.