Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Žloutkový pudink

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Žloutkový pudink

38 min 3 min Střední 6 porce

Domácí pudink z vás udělá opravdového mistra kuchyně. Jeho přípravu určitě zvládnete, není to nic složitého. Potěší vás příjemná žloutková barva i vůně vanilky, bez níž by pudink nebyl kompletní. Věřte, že už nebudete chtít sáhnout po tom práškovém.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

92 kcal 3g Bílkoviny 5g Tuky 12g Cukry

Suroviny

vejce, kokosove-mleko, kukuricny-skrob, trtinovy-cukr, vanilkovy-lusk

Instrukce

Připravte si vodní lázeň. Potřebujete dva hrnce, které do sebe pasují, případně hrnec a misku – nejlépe kovovou, aby dobře vedla teplo. Do většího hrnce nalijte vodu, přiveďte k varu a poté stáhněte teplotu na střední plamen. Do menšího hrnce (nebo do misky) dejte všechny uvedené ingredience a metličkou je vyšlehejte do pěny – potrvá to zhruba 2–3 minuty. Poté pudink odložte stranou a nechte ho alespoň 20 minut chladnout.

Pudink následně přemístěte do skleniček a dejte ho vychladit na 15 minut do lednice. Hotový ho pak podávejte s kopečkem tvarohu nebo se sezónním ovocem.