Sníte o pravých žloutkových věnečcích jako z cukrárny? Pak si je s námi pojďte rovnou upéct! Jejich klasickou verzi jsme obohatili o špaldovou mouku a tvaroh pro dávku bílkovin a dalších živin navíc. Na jejich výrobu budete potřebovat pouze to, co máte stoprocentně doma, tak hurá do toho.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Žloutkové věnečky
55 min
25 min
Střední
25 kusů
Recept
Výživové hodnoty
113 kcal
4g Bílkoviny
5g Tuky
12g Cukry
Suroviny
Na odpalované těsto:
- 100 ml vody
- 100 ml polotučného mléka (nebo libovolného rostlinného)
- 80 g másla
- 160 g celozrnné špaldové mouky hladké (prosít)
- 4× vejce velikosti M (pokojové teploty)
- sůl
- 800 ml polotučného mléka (nebo libovolného rostlinného)
- 2× vanilkový pudink (2× 37 g)
- 25 g kukuřičného škrobu
- 80 g třtinového cukru krystal
- 3× vaječný žloutek
- 100 g polotučného tvarohu