Kdo by odolal čerstvému křupavému chlebu, jehož vůně se line na míle daleko? Věříme, že málokdo. Co si takhle připravit svůj domácí chléb, a ještě k tomu z žitné mouky, který je plný vlákniny a minerálních látek?

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Žitný chléb/Rugbrød – základní recept
0 min
0 min
Snadné
40 kusů
Recept
Výživové hodnoty
110 kcal
4g Bílkoviny
3g Tuky
18g Cukry
Suroviny
- 110 g žitných otrub
- 100 g pšeničné krupice
- 100 g lněných semínek
- 100 g slunečnicového semínka
- 1 šálku žitného kvásku
- 1 lžíce medu
- 700 ml vody
- 300 g chlebové žitné mouky
- 350 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 3 lžičky soli