Nasajte vůni slovenských kolib… Počkat, tyhle halušky z žitné mouky moc na slovenský recept nevypadají, ale chutnají stejně dobře, jsou stejně vydatné, ale lehčí, stravitelnější a méně kalorické. Když se přidá k vaření fantazie, i klasika se může obléci do nového kabátu.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
705 kcal
21g bílkovin
16g tuků
108g sacharidů
Suroviny
- 200 g hrašky na zahušťování
- 1.5 l vody
- 650 g celozrnné žitné mouky hladké
- 4× velká žlutá cibule (4× cca 100 g)
- 1× uzený tempeh (200 g)
- 3 lžíce řepkového oleje
- 1 lžička drceného kmínu
- 600 g bílého kysaného zelí (nakrájet nahrubo)
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička soli