Nasajte vůni slovenských kolib… Počkat, tyhle halušky z žitné mouky moc na slovenský recept nevypadají, ale chutnají stejně dobře, jsou stejně vydatné, ale lehčí, stravitelnější a méně kalorické. Když se přidá k vaření fantazie, i klasika se může obléci do nového kabátu.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Žitné halušky se zelím a tempehem
35 min
15 min
Střední
6 porce
Recept
Výživové hodnoty
705 kcal
21g Bílkoviny
16g Tuky
108g Cukry
Suroviny
- 200 g hrašky na zahušťování
- 1.5 l vody
- 650 g celozrnné žitné mouky hladké
- 4× velká žlutá cibule (4× cca 100 g)
- 1× uzený tempeh (200 g)
- 3 lžíce řepkového oleje
- 1 lžička drceného kmínu
- 600 g bílého kysaného zelí (nakrájet nahrubo)
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička soli