Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Žitné bramboráky s houbami

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Žitné bramboráky s houbami

170 min 120 min Snadné 4 porce

Výborné bramboráčky, kde byste klasickou bílou mouku hledali marně. Místo ní jsme použili celozrnnou žitnou. Klasická chuť bramboráků zůstala, ale živiny navíc se do receptu propašovaly ;)

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

473 kcal 16g Bílkoviny 10g Tuky 81g Cukry

Suroviny

brambor, prepustene-maslo-ghee, houby, mandlove-mleko, kukuricny-skrob, vejce, zitna-mouka, rozmaryn, sul, pepr

Instrukce

Brambory si uvaříme ve slupce do měkka (cca 40 minut). Mezitím si na ghee osmahneme na plátky nakrájené houby (10 minut), zalijeme mlékem smíchaným se škrobem a necháme probublat cca dalších 5 minut. Poté odstavíme.

Poté si brambory oloupeme a dáme do mixéru společně s vejci a moukou. Mixujeme do hladka.

Poté z těsta na pomoučeném vále vytváříme menší placky. Zpracujeme všechno těsto.

Placky opečeme na nepřilnavé pánvi bez oleje cca 4 minuty z každé strany při středním plameni.

Bramboráky podáváme s opečenými houbami nebo můžeme podávat bramboráky samotné například k polévce nebo na sladko s marmeládou.