Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Žitná kaše s růžičkovou kapustou a tempehem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Žitná kaše s růžičkovou kapustou a tempehem

12 min 4 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

441 kcal 15g Bílkoviny 17g Tuky 52g Cukry

Suroviny

mrkev, uzeny-tempeh, voda, zitne-vlocky, maslo, ruzickova-kapusta, sriracha, sul

Instrukce

Mrkev oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky.

Tempeh nakrájejte na plátky.

Připravte si menší hrnec, nalijte do něj 200 ml vody, lehce osolte a přiveďte k varu. Jakmile voda začne vřít, ztlumte plamen na

střední stupeň, nasypte do hrnce žitné vločky a nechte je vařit 4 minuty.

Mezitím si připravte středně velkou nepřilnavou pánev a nasucho ji rozpalte.

Následně do pánve přemístěte nakrájenou mrkev a opékejte ji 1 minutu na středním plameni.

Poté do pánve přidejte máslo, nakrájený tempeh a růžičkovou kapustu a vše společně opékejte 30 sekund na středním plameni. Po této době

obraťte plátky tempehu, aby se opekly i z druhé strany, a vše opékejte dalších 30 sekund. Poté z pánve vyjměte opečený tempeh, zeleninu v pánvi podlijte 100 ml vody a zahřívejte ji ještě 30 sekund na středním plameni.

Uvařenou žitnou kaši přemístěte do servírovací misky, přidejte k ní mrkev s kapustou a plátky tempehu, vše přelijte 1 lžičkou srirachy a podávejte.

Poznámky

*Sriracha je pálivá omáčka z chilli papriček, která se využívá zejména v thajské a vietnamské kuchyni. Seženete ji v asijských obchodech, ale i ve větších supermarketech či na e-shopech.